31 Temmuz 2012 Salı

DOMATESLİ, FESLEĞENLİ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)

DOMATESLİ, FESLEĞENLİ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)
Bir günlük aradan sonra herkese yeniden merhaba.
   Ramazan'ın 12. gününde ,Yine yeni bir bir menü ve yeni bir tarifle devam ediyoruz.Bugün sizlere nefis bir makarna tarifi vereceğim.Çin eriştesi olarak da adlandırılan, asıl adı ''noodle'' olan bir makarna çeşidi.Paketten çıktığında ince bir tuğla gibi sarılmış,ancak piştiğinde çubuk makarnadan pek de farkı olmayan bir makarna türüdür.Normalde Japonların ''Hashi'' dedikleri yemek çubuğuyla yeniyor ancak siz benim gibi çatalla da yiyebilirsiniz.Ama bir Çin yada Japon restoranına giderseniz mutlaka Hashi'yle yiyin derim:)
   Şimdiden bereketli iftarlar..

İFTAR MENÜSÜ-12. GÜN


LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI
BAHARATLI TAVUK PİRZOLA
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI
DOMATESLİ ,FESLEĞENLİ NOODLE
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE












Sahurda ne yapsam diye düşünmeyin,nefis,doyurucu bir PATATESLİ TEPSİ BÖREĞİ yapın derim.
                           


Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.  

DOMATESLİ, FESLEĞENLİ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)
             
               DOMATESLİ ,FESLEĞENLİ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)
MALZEMELER

1 paket noodle
haşlamak için yeteri kadar su
tuz
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
sosu için:
5-6 adet orta boy rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1-2 diş sarımsak
3-4 adet arpacık soğan
tuz
taze yada kuru fesleğen (ben tazesi kalmadığı için kurusunu kullandım)

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle noodle'ı tuzladığımız ve yağladığımız yeteri kadar suyla 5-6 dakika kadar haşlayıp,süzelim.Ardından ayrı bir tencereye yağlarımızı alıp ısıtalım,arpacık soğanları ve sarımsakları bütün olarak yağa atıp soteleyelim.Rendelenmiş domatesi ve tuzunu da ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavuralım,ama dikkat edelim domates sosunu çok kurutmayalım (yani suyunu tamamen çektirmeyelim).Ardından haşlanmış noodle'ıda sosa ekleyip güzelce harmanlayalım.

 ( Bu aşamadan sonra dilerseniz 1 yemek kaşığı soya sosu ilave edebilirsiniz ,ben kardeşim sevmediği için eklemedim,size de aynen yaptığım tarifi veriyorum,ama noodle'a soya sosu çok yakışır,ancak katacaksanız tuz miktarını biraz azaltın ,çünkü soya sosunda yeteri kadar tuz vardır)

  En son taze yada kuru hangi fesleğeni kullanacaksak onu ekleyelim,karıştırıp ocaktan alalım.
Sıcak olarak servis edelim.
DOMATESLİ, FESLEĞENLİ NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)
AFİYET OLSUN...

30 Temmuz 2012 Pazartesi

Tavuk Büryan (KAPAMA)


TAVUK BÜRYAN (KAPAMA)
Yeni bir haftadan hepinize selamlar.
Bir gün arayla yeni menü ve yeni bir tarifle ramazan lezzetlerine devam ediyoruz.Bugünkü tarifim tam bir ana yemek,yanına bir çorba birde salata yeter de artar bile,tabi yemek sonrası için tatlımızı da unutmadım.Menüye mutlaka göz atın,büryanı da mutlaka deneyin derim.

28 Temmuz 2012 Cumartesi

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
 Herkese güzel,püfür püfür bir hafta sonu diliyorum.
Geldik ramazanın 9.gününe,yeni menü ve tarifle haftayı kapatalım artık.Malum pazar günleri yayın yapamıyorum.
  Sırada,yeni menümüz ve tam mevsime uygun serin  bir tatlı tarifi var,mayhoş nefis bir tatlı,muhallebiyle arası pek olmayan eşimi bile cezbettiğine göre,tamam demektir (;
Mutlaka deneyin derim..

İFTAR ÖNERİLERİ-9.GÜN



LEBENİYE ÇORBASI,
FIRINDA YOĞURT SOSLU KANAT
RENKLİ SALATA
PİRİNÇ PİLAVI veya BULGUR PİLAVI
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ











Sahurda ne yapayım diye düşünmeyin,BAYAT EKMEK KÖFTESİ yapın bence, bu sayede .Bayat ekmekleriniz de değerlenmiş olur.

Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.  

                                            BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ

MALZEMELER

muhallebi için:
4 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
7-8 damla vanilya esansı yada 1 paket vanilin

böğürtlen sosu için:
1 kutu böğürtlen (450 gr)
1,5 su bardağı su
3,5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

süslemek için:
hindistan cevizi
böğürtlen taneleri

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle unu 1 su bardağı sütle iyice ezelim,sonra üzerine kalan sütü ve şekeride ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Ocaktan alıp vanilya esansını veya vanilini ekleyip karıştıralım.Muhallebiyi kuplara bölüştürüp,ılımaya bırakalım ve ılıyan kupları donması için buzdolabına kaldıralım.Muhallebi donarken böğürtlen sosunu hazırlamak için,önce böğürlenleri blendırdan geçirelim ama çok ezmeyelim,içine nişastayı ve suyu ekleyip nişastayı  iyice ezelim.Ocağa alıp koyu kıvam alana kadar pişirelim ve ılımaya bırakalım.Yalnız dikkat edelim çok donmasın,muhallebinin üzerine dökerken zorlanmayalım.Ilıyan sosu muhallebilerin üzerine pay ettikten sonra hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip tekrar buzdolabına kaldıralım ve  soğumaya bırakalım.
   Soğuk olarak servis edelim.

BÖĞÜRTLEN SOSLU MUHALLEBİ
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

27 Temmuz 2012 Cuma

Tulum Peynirli Semiz otu Salatası

TULUM PEYNİRLİ SEMİZ OTU SALATASI

Hayırlı,bereketli cumalar.
  Geldik ramazanın,8. gününe,Yine doyurucu bir menü hazırladım sizlere,içinden dilediğinizi seçebilir,ya da hepsini yapabilirsiniz,yine tercih sizin.Ve tabi ki yine bir sahur önerisi ve yeni bir tarif de getirdim,kolay ama nefis bir salata,mutlaka deneyin derim.İftarınız bereketli olsun.

26 Temmuz 2012 Perşembe

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI


GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
  Herkese güzel bir gün diliyorum ve başlıyorum bugünkü menümüzden bahsetmeye.Bu defa sizler için  nefis bir köfte seçtim ve yanına gidecek tüm yemeklerle birlikte bir menü oluşturdum,Tabi bu demek değil ki hepsini birden yapın,bunlar sadece öneri,dilerseniz hepsini yapıp bir menü oluşturun,dilerseniz içinden bir yada bir kaç yemek seçin,tercih size kalmış.
Birde nefis bir pilav tarifim var aşağıda,nefis oluyor,birde benden okuyun derim.

İFTAR ÖNERİLERİ -7.GÜN


KÖZLENMİŞ PATLICAN ÇORBASI
İNEGÖL KÖFTE
ZEYTİNYAĞLI BÖRÜLCE
ACILI EZME
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
ETİMEK TATLISI












Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız,ISPANAKLI,GALETA UNLU BÖREĞİ'mi tavsiye ederim,hem nefis hemde doyurucu.


Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz. 

                                            GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
MALZEMELER

1 adet küçük patates (küp küp doğranmış)
1adet küçük havuç    (küp küp doğranmış)
1/2 çay bardağı bezelye
1,5 su bardağı baldo pirinç
1,5 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 dilim limon
2,5-3 su bardağı kadar tavuk suyu
bir fiske şeker
tuz

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle sebzelerimizi orta yumuşaklıkta haşlayıp süzülmeye bırakalım.

Diğer tarafta tencereye yağları alıp ısıtalım bezelye,patates ve havucu güzelce kavuralım.Ardından iyice yıkadığımız pirinci,tuzu,şekeri ekleyelim ve pirinçlerin uçları şeffaflaşana kadar ve tane tane olana kadar kavuralım.Tavuk suyunu da ilave edip üzerine limon dilimlerini de yerleştirelim ve kaynamaya bırakalım Kaynayınca altını iyice kısıp pişmeye bırakalım.Suyunu çekip pişince üzerine kağıt havlu serip demlendirelim.
  Sıcak yada ılık olarak servis edebilirsiniz.


GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

25 Temmuz 2012 Çarşamba

LİMONATA



Bunaltıcı bir ramazan gününden hepinize selamlar.
Sıcağı nasıl anlatsam bilemedim ,hani istanbul'da yaşayanlar zaten benimle aynı kaderi yaşıyor ama,başka şehirlerde ve başka ülkelerde yaşayanlara nasıl anlatacaksın.Diyorlar ki buralar çok soğuk keşke bize de gelse o sıcaklar.Yok yok gelmesin size,sonra çok ararsınız o serin havaları,benden söylemesi:)
    Bende o iç güdüyle serin bir limonata tarifi vereyim dedim.Yağız'ın doğum günü menüsündeydi,tarifi vermek bugüne kısmetmiş.Tarif biraz değişik ama sonuç harika,limonatanızı birde böyle deneyin derim.
  Tarif sevgili Tümay'dan ,şekeri bana biraz fazla geldiğinden ölçülerle azıcık oynadım.Siz de damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Tümay'a bu güzel tarif için çok teşekkür ediyor,kocaman öpüyorum.
.


DOMATES ÇORBASI
PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE SOYA SOSLU ET
YOĞURTLU SEMİZOTU SALATASI
LİMONATA
HAVUÇLU ARPA ŞEHRİYE PİLAVI
KURU MEYVELİ MUHALLEBİ











Sahurda ne yapsam diye düşünenlere,tam zamanıdır,nefis bir MELEMEN yapın derim.



Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.


                                                                

  LİMONATA
MALZEMELER

6 adet  limon
1 su bardağı tozşeker(damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
5 su bardağı kaynar su

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle suyumuzu ocağa alıp kaynatalım.Diğer tarafta limonların suyunu sıkıp bir sürahiye boşaltalım.Limonları kabukları ve içindeki posalarıyla doğrayıp sürahiye ekleyelim,yani limonun hiçbirşeyini ziyan etmeden kullanacağız.Üzerine şekeri ve kaynar suyuda döküp karıştırıp ağzını kapatalım ve ılımaya bırakalım.Üzerini kapatın dedim çünkü,limonatanın kokusunu alan arılar evi bastı,onlar içine girmek için,bende onları uzaklaştırmak için bayağı bir savaş verdik:)

   Ilıyınca şekerini kontrol edin, eğer azsa biraz daha ilave edebilirsiniz ki az olacağını sanmıyorum, yine de siz bir kontrol edin derim.Hazır olan limonata oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve bir gece bekletelim,veya sabah yaptıysanız akşama kadar bekletebilirsiniz.
   Sonra tülbentle süzüp soğuk soğuk tüketebilirsiniz.dilerseniz taze nane yapraklarıda ekleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

24 Temmuz 2012 Salı

TAVUK ŞİNİTZEL

TAVUK ŞİNİTZEL

Herkese güzel bir gün diliyorum..
Ramazanın 5. gününü de yarıladık sayılır.Bir bakmışız Ramazan bitmiş bayram gelmiş,hayat ne kadar hızlı ilerliyor şaşıyorum bazen.Bugün yine sizlere pratik,nefis bir tarifim var.
Şinitzel deyip geçmeyin,çok kolay gibi görünür ama herkes iyi şinitzel yapamaz,çünkü püf noktalarını atlar.Püf noktalarına uyarsanız bu tarifle dışarıda yediklerinizden bile daha nefis şinitzel yapacaksınız,bana güvenin!

23 Temmuz 2012 Pazartesi

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI
Ramazanın dördüncü gününden ve yeni bir haftadan herkese selamlar.
  Dün yoğunluktan dolayı maalesef menü önerisinde bulunamamıştım ki zaten pazar günleri genelde yayın yapamıyorum,ramazanda da sanırım bu durum devam edecek.
  Neyse efendim gelelim bir diğer konumuz olan menüler ve önerilere.Bugün yeni bir iftar menüsü,sahur önerisi ve nefis bir pilav tarifi getirdim sizlere.Mantarı ve pirinç pilavını seviyorsanız tam size göre bir pilav,eğer hala denemediyseniz tavsiye ederim,güzel,alternatif bir pilav tarifi.
  Herkese şimdiden hayırlı iftarlar,Allah kabul etsin..

İFTAR ÖNERİLERİ-4.GÜN


Terbiyeli arpa şehriye çorbası
Ispanak yatağında biberiyeli et
Arpa şehriyeli kuzukulağı salatası
Mantarlı pirinç pilavı
portakallı kaymaklı revani













Sahurda ne yapacağınıza hala karar veremediyseniz KAŞAR PEYNİRLİ GALETA UNLU BÖREK yapabilirsiniz.hem nefis hende pratik.








Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI
MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

MALZEMELER

2 su bardağı baldo pirinç
250 gr. mantar
1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağ
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
1 tutam şeker
1 dilim limon
2 su bardağı tavuk suyu
1,5 su bardağı su
MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle mantarları temizleyip doğrayalım ve limonlu suyun içinde bekletelim ki kararmasınlar.Ardından yağları tencereye alıp ısıtalım.ve süzdüğümüz mantarları ekleyip yüksek ateşte suyunu salmasına izin vermeden pişirelim.iyice yıkanmış pirinçleri,tuzu,karabiberi,şekeri de ekleyip pirinçler tel tel olana kadar kavuralım.
  Kavurma işlemi bitince tavuk suyunu ve suyunu da ekleyip,üzerine bir dilim limon yerleştirip,kapağını kapatalım ve orta ateşte kaynamaya sonra da kısık ateşte karıştırmadan ,suyunu çekip pişmeye bırakalım.Suyunu çekince ocaktan alalım ve üzerine kağıt havlu yerleştirip demlenmeye bırakalım.

MANTARLI PİRİNÇ PİLAVI

AFİYET,ŞEKER OLSUN...

21 Temmuz 2012 Cumartesi

Hasan Paşa Köftesi


Ramazanın ikinci gününden herkese selamlar.
Dün akşam ilk iftarımı çekirdek ailemle yaptım.Soframızdan bir tarifle birlikte ilk iftar soframız da blogda yerini almalıydı.Eksikleri olan bir sofranın fotoğrafını çekmek zorunda kaldım ,çünkü son aşama da çekmek zor oluyor.Ezan Allah-u Ekber der demez sofra talan olabiliyor:)
  Menümüzde; Yayla çorbası ,Yeşil salata , Biber kızartması ,Hurma,Zeytin,Hasan paşa köftesi,Cacık, Domatesli bulgur pilavı ve Sütlaç vardı.
Aşağıdaki önerilerde blogda tarifi olanlarla menü oluşturdum,tarifi olmayanları da önümüzdeki günlerde ekleyeceğim.

20 Temmuz 2012 Cuma

TAVUK GÖĞSÜ


TAVUK GÖĞSÜ


Ramazanın ilk gününden herkese selamlar.
  Normalde ''yalancı tavuk göğsü'' diye başlık atmam gerekir,ancak ben tavuksuz halini gerçek saydığım için ona yalancı demeye kıyamadım:)
Tarifi nereden aldığımı hatırlamıyorum,taaa evlendiğim yıllardan beri tarif defterimde yazar o nedenle kaynak belirtemiyorum.Ama siz beni kaynak alın ve bu tarifi mutlaka deneyin.Nefis bir tatlı çıkıyor ortaya,benden söylemesi.
  İftara daha çok var,belki içinden yapmak istedikleriniz olur,belki hepsini yapmak istersiniz diye sizler için bir menü oluşturdum,mümkün olduğunca da her gün hazırlamaya çalışacağım.Hala akşam menüsü hazır değilse bir göz atın derim,yarın da yapılamaz mı tabi ki yapılır.
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.

 İFTAR ÖNERİLERİ-1.gün



Kremalı patates çorbası
Salçalı biftek patates ve pirinç pilavı
çilek suyu
reyhan salatası
tavuk göğsü













Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız ISPANAKLI TAVA BÖREĞİNİ  tavsiye ederim..
TAVUK GÖĞSü
MALZEMELER

1/2 paket margarin yada tuzsuz tereyağ
1 lt süt
3 türk kahve fincanı un
3 türk kahve fincanı tozşeker
1 paket vanilya
1 tane damla sakızı veya 1 adet sade falım sakızı
üzerine:
tarçın

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle margarini veya tereyağı tencereye alıp eritelim ,unu ilave edip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından şekeri de ekleyip biraz daha karıştıralım,sütü ve sakızı ilave edip,muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Eğer topaklanma olduysa sütü döker dökmez blendırla ezebilirsiniz.
piştikten sonra ocaktan alıp vanilya ekleyelim ve mikserle 15 dakika kadar çırpalım.Ne kadar çok çırparsak o kadar lezzetli olacağını unutmayalım.
  Çırpma işlemi bitince ıslatıp fazla suyunu süzdüğümüz tepsiye döküp üzerini düzeltip,buzdolabına kaldıralım.servise yakın yada servis esnasında üzerine tarçın eleyip soğuk olarak servis edelim..

Not:   servis ederken zorlanmamak için en az 5-6 saat buzdolabında bekletin,hatta bir gece kalsa daha başarılı bir sunum yapabilirsiniz.(tatlı biraz yumuşak ve esnek oluyor )
Not:    en az 15 dakika mikserle çırpmanızı öneririm,hatta ben acelem yoksa 20 dakika çırpıyorum,çırptıkça daha lezzetli oluyor.

TAVUK GÖĞSÜ
AFİYET OLSUN...

19 Temmuz 2012 Perşembe

YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI ve HAYIRLI RAMAZANLAR

YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI


  Bugün hepimizin de bildiği üzere Ramazan arefesi,yarın kısmetse birçoğumuzun ağzı akşam ezanına kadar mühürlenecek.Herkese bu mübarek ay hayırlı uğurlu olsun,bereketiyle gelsin,getirdiği bereketleri bırakarak gitsin.Bir ramazana daha kavuşmak çok güzel,Rabbim daha nice ramazanlar nasip etsin bizlere.
  Sıcak günlerde oruç tutmak bir hayli zorlayacak olsa da ben her zaman olduğu gibi birkaç gün içinde alışacağımızı düşünüyorum.Tutacak olanlara Allah yardım etsin ve kabul etsin inşallah.
  Bugün nefis bir çorba getirdim sizlere,diğer birçok çorba tarifim gibi bu da doğaçlama bir tarif.Biz çok beğendik,sizde denerseniz eminim beğeneceksiniz,tavsiye ediyorum hem de şiddetle.

  Sizler için hazırladığım iftar önerilerine BURADAN,sahur önerilerine BURADAN ulaşabilirsiniz.

  Ayrıca tek tek bakmak isterseniz sağda her biri mevcut ama ben yinede ilgili linkleri yazayım dedim; Çorbalar , Ana yemekler , pilavlar ,makarnalar , salatalar  sütlü tatlı ve şerbetli tatlı tariflerime  katagorilerin üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1/2 demet semizotu
1 yemek kaşığı un
4-5 yemek kaşığı yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağı
1 su bardağı etsuyu
2 su bardağı su
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yağları tencereye alıp ısıtalım ve unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.Ardından rendelenmiş sarımsak, et suyu ve suyu da ekleyip çırpıcıyla arada karıştırarak kaynatalım.Kaynayan suya ayıklayıp,yıkadığımız ve doğradığımız semizotlarını ekleyip semizotunun sapları yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
  Ayrı bir kasede yoğurdu çırpalım ve çorbanın suyundan kaşık kaşık ilave ederek yoğurdu ılıtalım.(kesilmemesi için)Ilıyan yoğurdu karıştırarak çorbaya ekleyip, tekrar kaynamaya bırakalım.2-3 dakika daha pişirdikten sonra tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alalım.

 Not:  kıvamını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.Eğer koyu gelirse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

17 Temmuz 2012 Salı

ZAHTER (DAĞ KEKİĞİ) KONSERVESİ

ZAHTER KONSERVESİ (DAĞ KEKİĞİ)
  Kısa bir aradan sonra herkese selamlar...
bu sıcaklar ve yoğunluk nasıl bir rehavet attıysa üzerime,o kadar yayınlanmayı bekleyen tarif varken bir türlü yayına alamıyorum.Bari dedim zamanı geçti geçecek zahter konservesini tez yayına alayım.Ben bu hafta bizim pazarda gördüm ama her yerde var mıdır bilemiyorum ? Bulursanız mutlaka deneyin derim.Nefis bir lezzet,tabi bu aromayı sevenler için !

   Daha çok Hatay ve Gaziantep taraflarında yetişen bir kekik türüdür,toz halde daha çok tüketiliyor o yörelerde.Zeytinyağıyla birlikte servis edilip,önce yağa sonra toz zahtere batırılan ekmek afiyetle yenir,genelde kahvaltılarda tüketilir.Toz karışım sadece kekikten değil birçok ottan yapılıyor.Ama bana sorarsanız bu halini her zaman daha çok tercih ederim.Gittiğim restorantlarda da varsa mutlaka isterim.Bilhassa kırma yeşil zeytinle nefis oluyor.İlk kez burada ki etkinlikte yemiştim,çok acıydı ama tadına doyulmuyordu,kırma zeytin bulursam evde kendimde yapmak istiyorum,tabi o zamana kadar benim zahter konservesinden kalırsa:)
ZAHTER KONSERVESİ (DAĞ KEKİĞİ)

   Neyse efendim eğer bu aromayı seviyorsanız ve eğer bulursanız mutlaka yapın bu konserveden derim.Ben elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım,zaten oldukça pratik bir hazırlanışı var,denerseniz şimdiden hem kolay gelsin hem de afiyet şeker olsun.


MALZEMELER

1 demet zahter (dağ kekiği)
yeteri kadar zeytinyağı
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı tuz
3 silme çay kaşığı toz kırmızı biber

ZAHTER KONSERVESİ (DAĞ KEKİĞİ)

HAZIRLANIŞI

  Kekikleri saplarından ayırıp yıkayıp süzülmeye bırakalım.Diğer tarafta ayrı bir kapta zeytinyağı,doğramış sarımsak,tuz ve toz kırmızı biber karıştıralım.Süzülen kekikleri kavanoza doldurup üzerine hazırladığımız yağı dökelim.Eğer karışım yetmezse biraz daha zeytinyağı ilave edebiliriz.Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp,güneş almayan serin bir yerde 3 hafta kadar bekletelim.

 Not:   Ben kapağını açtıktan sonra havalar çok sıcak olduğundan, buzdolabında muhafaza ediyorum,sizde öyle yapın derim.
 Not:    taze zahter çabuk karardığı için çok bekletmemek gerekiyor,aldığınız gün ya da ertesi gün mutlaka    konserve işlemini yapmalısınız.
 Not:    acıyı seviyorsanız acı miktarını biraz daha artırabilirsiniz.

ZAHTER (DAĞ KEKİĞİNİN) İŞLENMEMİŞ HALİ
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

13 Temmuz 2012 Cuma

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI ve BUZ DEVRİ-4 FİLMİ

GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI

   Herkese merhabalar.
Başlıktan da anlaşılacağı üzere bugün bir değil iki postla birlikte geldim.Bir tarif bir de film önerim olacak sizlere.Filmden aşağı da zaten bahsedeceğim şimdi bu nefis salatadan bahsedeyim biraz.Aslında zeytinyağlısını yapmak için almıştım enginarları ancak enginarlar kılçıklı çıkınca birden salata oluverdi.İyi kide salata olmuş dedirten cinsten bir nefis bir şey çıktı ortaya.Daha evvel denediniz mi bilmiyorum ama pratikliği ve lezzeti açısından henüz denememiş olanlara şiddetle tavsiye ederim.Yalnız,aşağıda da yazdığım gibi servisten en az 30 dakika önce soslamalısınız.

  Diğer salata tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER

2 adet enginar
1 çay bardağı bezelye
1 adet  havuç   (küp küp doğranmış)
1 adet patates (küp küp doğranmış)
dereotu  (ince kıyılmış)
zeytinyağı
limon
tuz
üzerine:
ince kıyılmış dereotu
Enginarı haşlamak için:
yeteri kadar su
1/2 limonun suyu
tuz
GARNİTÜRLÜ ENGİNAR SALATASI
HAZIRLANIŞI

  Öncelikle enginarları karartmadan tuzlu,limonlu suda güzelce haşlayıp,süzelim ve küp küp doğrayıp derince bir kaba alalım.Diğer tarafta bezelye,küp küp doğranmış havuç ve patatesi, dilerseniz ayrı ayrı dilerseniz bir arada kaynamış suya atıp haşlayalım.Pişme süreleri farklı olduğundan ben ayrı ayrı haşlıyorum ama siz uğraşmak istemezseniz havuçlar hafif sert olabilir derseniz bir arada haşlayın.Haşlanan diğer garnitür malzemelerini de süzüp enginarlara ekleyelim.En son bolca zeytinyağı,limon ve tuzla sos hazırlayıp üzerine dökelim,sos her yerine eşit olarak karışana kadar dikkatli bir şekilde harmanlayıp,buzdolabına kaldıralım.Sosunu içine çekmesi için en az 30 dakika mümkünse 1 saat kadar dinlendirelim.


AFİYET OLSUN..
................................................................
                                            BUZ DEVRİ-4 (KITALAR AYRILIYOR)


  Yukarıda da bahsettiğim gibi bugün iki postumuz var,salata tarifimden sonra sizlere güzel bir film önerimde olacak.Belki çoğunuz izlemiştir Buz devri-4 filmini ve hatta belkide serisini izlemiş olanlarınız da vardır,ben henüz izlememiş olanlar için yazmak istedim.

:))


Çocuğunuz varsa mutlaka gitmelisiniz,tabi bu çocuğunuz yoksa gitmeyin anlamına gelmiyor.Büyüklerinde keyifle izleyebileceği çok güzel bir film,zira izlenimlerime göre büyüklerin çocuklardan daha yüksek sesle güldüğü çok komik sahneler var.Biz ailecek çok beğendik,3D olması da ayrıca güzeldi.3D izlemek istemeyenler için normal gösterimi de mevcut aklınızda bulunsun.

   Yalnız daha evvel gittiğimiz Neşeli ayaklar filminde de bahsetmiştim, 3D gözlükler çocuklar için hiç ideal değil çok büyükler .Birçok annenin ortak derdi bu ! her sinemanın ki farklı oluyor ancak yinede en küçüğü bile büyük geliyor çocuklara,onlara özel küçük gözlükler olmalı,biz annelere ve çocuklara daha fazla eziyet etmeyiniz lütfen!!!!

BABAMIZLA FİLM HAKKINDA KONUŞURKEN :)
                                                          FİLMİN ÖZETİ

     Buz Devri 4 : Kıtalar Ayrılıyor (Ice Age: Continental Drift); Manny, Diego ve Sid'in, kendilerini diğerlerinden ayıran afetten sonra sürüklendikleri bir kıtada başlarına gelenleri beyazperdeye taşıyor. Bir buzdağından derme çatma bir gemi yapan kahramanlarımızın maceralarla dolu epik deniz seferi böyle başlıyor. Manny ve arkadaşlarını bu yeni dünyada egzotik deniz canavarları ve acımasız korsanlar da bekliyor. Tarih öncesi sincap Scrat ise bildiğiniz gibi, lanetli palamudu onu nereye sürüklerse oraya gidiyor!
7'den 70'e her yaştan sinema seyircisini kendisine hayran bırakan Buz Devri serisinin son filmi 3D olarak seyircilerle buluşuyor.

SİZCE DE GÖZLÜK ÇOK BÜYÜK DEĞİL Mİ ?
SAĞLICAKLA KALIN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

12 Temmuz 2012 Perşembe

KAVRULMUŞ SUSAMLI ,MAHLEPLİ KURABİYE

KAVRULMUŞ SUSAMLI ,MAHLEPLİ KURABİYE
Herkese birkaç günlük aradan sonra yeniden merhabalar....
  Bu aralar günlük gezilere çıktığım için buralara pek uğrayamıyorum,zaten herkes tatilde azıcık da biz gezelim değil mi?Nasılsa ramazanda eve çakılıp kalacağız,hava o kadar sıcak ki,oruçlu birinin dışarıda fazla kalabileceği bayağı bir ihtimal dışı ! bende bol bol gezip,gezdiriyorum :) Ramazandan sonra tek tek yayınlamayı düşünüyorum,bakalım hayırlısı.

   Yağız'ın doğum günü menüsünün ilk tarifini istek üzerine bu kurabiyelerle başlatıyorum.Tamamen doğaçlama yapılmış bir kurabiye diyebilirim.Mutfağa girdiğimde susamlı tatlı kurabiyem'le yola çıktım,tuzlu kurabiyeye kavrulmuş susamın ve mahlep'in daha çok yakışacağı fikriyle devam ettim ve ortaya bu kıyır kıyır kurabiyeler çıktı.Üstelik de kolay kolay bayatlamayan pratik bir lezzet.Mutlaka deneyin derim,pişman olmayacaksınız.

 Diğer kurabiye tariflerime BURADAN ,çay saati tariflerime de BURADAN ulaşabilirsiniz..

MALZEMELER

250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı toz şeker
3 çay kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
4 yemek kaşığı susam (kavrulmuş)
aldığı kadar un
üzerine:
1 adet yumurta sarısı
bolca susam

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle susamları yağsız teflon bir tavada sürekli karıştırarak yakmadan,eşit bir şekilde kavuralım ve soğumaya bırakalım.
    Diğer taraftan derince bir kapta un hariç tüm malzemeyi karıştıralım.Susamı ve unu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.Kulak memesi sertliğinde kıyır kıyır bir hamur olana kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim.İstediğimiz kıvama gelen hamurumuzu dolapta 30 dakika kadar dinlendirelim.
   Dinlenen hamurdan cevizden biraz küçük parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım,üzerine yumurta sarısı ve bolca susam serpip, yağlanmış tepsiye 2 cm aralıklarla dizelim.Önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.

AFİYET OLSUN...

9 Temmuz 2012 Pazartesi

YAĞIZ'IN 5. YAŞ GÜNÜ MASASI ,PASTALARIMIZ ve MENÜMÜZ



Tarifleri ramazana kadar yayınlamaya çalışacağım.Misafirlerimden her biri için güzel yorumlar aldım,yine alnımın akıyla bir daveti daha bitirmiş olmak mutluluk vericiydi benim adıma.
İyi ki doğmuş benim prensim,iyi ki doğurmuşum.
BEN 10 FİGÜRLÜ PASTAMIZ (EVDE Kİ PARTİDEN)
BUDA KUŞ BAKIŞI :)



Resim yazısı ekle

Pastanın pandispanyasını ve yapılışını BURADAKİ yazımda vermiştim,oradan bakabilirsiniz.Ancak bu defa pandispanyayı kakaolu yaptım,oradaki sadeydi, birde bol antep fıstığı ve bol fındıkla süsledim içini,nefis oldu,herkes sen mi yaptın yoksa hazır mı diye sordu ?
YUVADAKİ DOĞUM GÜNÜ İÇİN YAPTIĞIM SÜNGER BOB'LU PASTA
bu pastada hemen hemen aynı şekilde yapıldı.
SAKALLI POĞAÇA
KAVRULMUŞ SUSAMLI TUZLU KURABİYE

Kurabiyenin tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.

PEMBE SULTAN

Bir kısmı küçük shot bardaklarında  sundum,tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.
PEMBE SULTAN
Bir kısmını da böyle sundum.
PATATESLİ UNLU BÖREK

Nefis ve çok doyurucu bir börek, herkes el açması sandı.
EV YAPIMI LİMONATA

Buz gibi ,nefis bir limonataya kim hayır diyebilir ki.Tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.
PATATES KÖFTESİ

Mercimek köftesi usulü patates köftesi,alternatif nefis bir köfte oldu diyebilirim.
Sağlıcakla kalın...