31 Ağustos 2012 Cuma

TAZE OTLU KARIŞIK PİZZA

TAZE OTLU KARIŞIK PİZZA
Hayırlı cumalar.
  Haftayı uzun zamandır taslakta bekleyen,yağız'ımla ortak yapımımız, nefis bir pizza tarifiyle kapatmak istedim.Hafta sonu kahvaltıya yapabilir, ev halkını sevindirebilirsiniz.Zengin malzemesiyle,misss gibi kokan bir pizza,eğer taze otları seviyorsanız ve vejateryan değilseniz tam size göre bir pizza, demedi demeyin :)
  Şimdiden hepinize güzel bir hafta sonu diliyorum....

MALZEMELER
hamuru için:
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay bardağı ılık su
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
tuz
aldığı kadar un
TAZE OTLU KARIŞIK PİZZA
üzerine:
2 adet orta boy domates
1/2 çay bardağı ketçap
tuz
kaşar peyniri rendesi
1-2 adet çarliston biber (halka doğranmış)
2 adet uzun sosis (doğranmış)
7-8 dilim salam (küçük doğranmış)
1/4 kangal sucuk (küçük doğranmış)
1 çay bardağı mısır
4-5 adet kornişon turşu (doğranmış)
tulum peyniri
taze reyhan
maydanoz
dereotu
taze kekik
taze nane
TAZE OTLU KARIŞIK PİZZA

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle maya,un ve tuz hariç tüm malzemeleri derince bir kapta karıştıralım.Ardından 2 bardak kadar unu,tuzu ve mayayı ekleyip güzelce yoğuralım,Hamur hafif ele yapışan bir hamur olacak,çok cıvık olursa yavaş yavaş biraz daha un ekleyelim.Hamur kıvamını alınca yani,hafif ele yapışan bir hamur olunca elimizdeki hamuru kaşıkla sıyırıp ,hamurun üzerini örtüp en iki katı kabarana kadar mayalayalım.
  Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup gazını çıkaralım ve merdane yada el yardımıyla tepsiye göre açalım.Tepsi biraz büyükçe olmalı,eğer tepsiniz küçükse iki tepsi yapabilirsiniz yada kalan hamurdan mini pizzalarda yapabilirsiniz.
   Hamuru fırın tepsisine yerleştirdikten sonra üzerine önce ketçabı eşit şekilde sürelim,ardından rendelenmiş domatesi de sürüp biraz tuzlayalım.Bolca kaşar peyniri rendesini üzerine yayıp sırasıyla diğer malzemeleri (sosis,salam,sucuk,turşu,tulum peyniri,mısır,çarliston biber) ve elimizle kopardığımız taze otlarımızı da serptikten sonra önceden ısıtılmış 180-190 dereceli fırında pişirelim.hamur ve malzemeler piştikten sonra en son üzerine biraz daha kaşar rendesi serpip,kaşarlar eridikten sonra fırından alalım ve ılık olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

28 Ağustos 2012 Salı

KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU ve EVE DÖNÜŞ


KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU

Uzunca bir aradan sonra herkese yeniden merhaba.
  Bayram ,tatil,hastalık derken bayağı bir ara verdim,ama sonunda evimdeyim ve dolayısıyla buradayım :)
   Umarım herkes iyidir ?
  Beni sorarsanız biraz yorgun,biraz hasta ,biraz da tatilin verdiği rehavet içindeyim.Ama çabucak toparlanırım diyorum ve geçiyorum nefis mi nefis tarifime.Ben kayınvalidemin bahçesinden toplanan kırmızı eriklerle yapmıştım,bahçe mahsülü olunca tadına doyulmuyor.Hadi geçelim tarife.



MALZEMELER

1 kg kırmızı erik
1 su bardağı şeker (opsiyonel)
1/2 limonun suyu
2 lt içme suyu


HAZIRLANIŞI

  Öncelikle yıkadığımız kırmızı erikleri bir tencereye alıp üzerine suyu ilave edelim ve kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra şekerini ekleyip biraz karıştırıp kısık ateşte erikler rengini verene kadar kaynatmaya devam edelim.
  Limon suyunu da ilave edip karıştırdıktan sonra, küçük bir bardağa bir-iki kaşık komposto döküp soğumaya bırakalım ve şeker miktarına bakalım,eğer şekeri fazla gelirse biraz daha su yok eğer şekeri az geldiyse damak tadımıza göre biraz daha şeker ilave edebiliriz.
  Erik iyice rengini verince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.Oda sıcaklığına ulaşınca süzüp,buzdolabına kaldıralım ve soğumaya bırakalım, buzdolabında muhafaza edelim.


KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

17 Ağustos 2012 Cuma

2012-İFTAR DAVETİ SOFRASI-3, PASTANE USULÜ ŞEKERPARE ve BAYRAM ÖNERİLERİ



Hayırlı cumalar ve şimdiden hepinize hayırlı güzel bir bayram diliyorum.
Ben henüz giremesem de Anne eli gibi bu postla bayram tatiline girecek.Bende kısmetse yarın İZMİR'e doğru yola çıkacağım,yani kısa bir es vereceğim,tabi bizim işimiz belli olmaz son anda vazgeçeriz o nedenle kendime bile garanti vermiyorum :)
  son iki gün kala son menü son tariflere ve bayram önerileriyle blogum adına ramazanı bitiriyorum.
  Bu defa ramazanın son iftar davet sofrası,menüsü ve nefis pastane usulü bir şekerpare ve bayram önerilerimle geldim.
  Sofram, yaşadığım birçok aksilikten ve bizim kızların beceriksizliği yüzünden yarım yamalak bir masa oldu ama anısı var deyip yayına alayım dedim :)
  Ezan allahu ekber deyince malesef durun tamamlayıp fotoğrafını çekeyim diyemiyorsun,normal zaman olsa elimden kurtulamazlardı ama oruçluya bekle demek olmazdı.Siz peçeteler ve çatal kaşık varmış gibi bakın soframa olur mu?:)
Aşağıda bayram için arşivden derleme yaptım,içinde mutlaka size göre bir lezzet vardır,bir göz atın derim.
 Şimdiden hepinize bereketli iftarlar ve tekrar iyi bayramlar...

29.GÜN İFTAR MENÜSÜ


TERBİYELİ,KAVRULMUŞ ŞEHRİYE ÇORBASI
ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI
KIYMALI,PATATESLİ DOLAMA BÖREK(BAKLAVA YUFKASIYLA)
YOĞURTLU KABAK SALATASI (ÇİĞDEN)
KIRMIZI ERİK KOMPOSTOSU
YEŞİL SALATA
MANTARLI TAVUK SARMA
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
İFTARİYELİK TABAĞI
PASTIRMA TABAĞI
VİŞNE PELTELİ MUHALLEBİ



Sahurda ne yapayım derseniz nefis bir AÇMA yapın derim..
                               
Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.  


                                                PASTANE USULÜ ŞEKERPARE
 
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE 

Bu tatlıyı daha evvel denediniz mi bilmiyorum ben birçok kez yaptım ve hatta yayınlamıştım.Tarif yeşim abla'ya (yeturlalezzet kareleri) ait ancak blog kapalı olduğundan linkini veremiyorum malesef.
  Bu tatlıyı tekrar güncelleme sebebim,yine blogu taşırken çok geri planda kalmıştı ve herkesin bu lezzeti tatmasını istiyorum,ben iyi ki yeşim abla'dan böyle bir tarifi almışım dedim hep sizde mahrum kalmayın dedim:)
  Yeşim abla'ya bir kez daha teşekkür ediyorum.Tam bir bayram tatlısı bence yapın ama yok ben başka talı ve alternatifler istiyorum derseniz aşağıda ki önerilerime bir göz atın derim.    

ŞEKERPARE'NİN , TARİF İÇİN TIKLAYIN LÜTFEN...


                                                           BAYRAM ÖNERİLERİ

ŞERBETLİ TATLILAR
SÜTLÜ TATLILAR

BÖREKLER
ZEYTİNYAĞLILAR
SALATALAR MEZELER
İÇECEKLER,KOMPOSTOLAR

DOLMALAR SARMALAR

ANA YEMEKLER
Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle,Sağlıcakla kalın.

16 Ağustos 2012 Perşembe

ÜZÜM ŞERBETİ



   Herkese merhabalar.
Zaman nede çabuk geçiyor değil mi? ramazan ha geldi ha gelecek derken,sadece 3 günü kaldı,hatta bugün bitti biter,iki gün desek yeridir.Ramazanın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle sofralarımızdan içecekleri eksik etmedik.Hatta en çok içeceklerle geçirdik ramazanı,özellikle de bu gibi suların hayaliyle akşam ettik.
  Bende bu nedenle bol bol komposto,şerbet ve meyve suyu yaptım,bu güzel şerbette aslında çok eski yayınlarımdan ancak onu da diğerleri gibi taslağa almıştım,buradaki ve buradaki iftar davetlerimde tekrar yapınca tarifi de güncelledim ve yepyeni haliyle sizlere getirdim.Darısı hala taslakta bekleyen diğer tariflerin başına diyelim:)
   Mutlaka denemeyin derim,yaparken güzel olacağını tahmin ediyordum ama bu kadarını ben bile beklemiyordum.tadı hala damağımızda..
   Şimdiden hepinize bereketli iftarlar...

28.GÜN İFTAR MENÜSÜ



BOL BAHARATLI,MISIRLI TARHANA ÇORBASI
SALÇALI BİFTEK,PATATES VE PİRİNÇ PİLAVI
ÜZÜM ŞERBETİ
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE









                                                         
Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız,nefis KARIŞIK PİZZA yapın derim.


Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz. 


                                                                   ÜZÜM ŞERBETİ
ÜZÜM ŞERBETİ
MALZEMELER

1 büyük salkım siyah üzüm
8-9 su bardağı su
1/2 limon
2 adet karanfil
1/2 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz)
1-2 avuç çekirdeksiz sarı üzüm

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle üzümleri ayıklayıp tencereye alalım,üzerine suyunu da ekleyip kaynamaya bırakalım.Kaynayınca şekeri, karanfilleri ve limonun suyunu ve  kabuğunu da posasıyla birlikte içine atalım.
  Üzüm iyice rengini verene kadar biraz daha kaynatalım.Bu arada çok karıştırmayalım,sadece birkaç kez şekerin erimesi için karıştırmak yeterli olacaktır.Şeker miktarını anlamak için küçük bir bardağa 1-2 kaşık şerbetten koyup,biraz soğutalım ve şeker miktarına öyle bakalım,eğer şekeri azsa şeker,fazlaysa biraz daha su ilave edebiliriz.
   Pişince ocağın altını kapatıp ılımaya bırakalım.Oda sıcaklığına ulaşınca,süzgeçten geçirip sürahiye boşaltalım ve  buzdolabına kaldıralım.
    Soğuk olarak servis edelim...

AFİYET OLSUN...
                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi

15 Ağustos 2012 Çarşamba

KURU MEYVELİ GÜLLAÇ ve TAZE MEYVELİ GÜLLAÇ SARMA



Herkese merhabalar.
  Ramazan girdiğinden beri artık klasikleşmiş yayınlarımızdan birini daha yapıp derhal sahneyi terk ediyorum:)
Çok işim var çokk ! :/
  Yine yeni bir menü ve yine yeni tarifler.Yine nefis bir güllaç,hatta iki güllaç tarifi getirdim sizlere,Ramazanda da Ramazandan sonra da bu hafif tatlıdan bol bol yiyelim diye tarifleri epeyce çoğalttım.Her ikisi de nefis oluyor tavsiye ederim.Özellikle kuru meyveli olan aşureyi andırıyor.Diğeri zaten iglo etkinliğinde Ayşegül şefin yaptığı güllaç,o post biraz karışık olduğu için arada kaynamasın diye buraya da eklemek istedim.
   Hepinize şimdiden bereketli iftarlar...

27.GÜN İFTAR MENÜSÜ



YOĞURTLU SEMİZOTU ÇORBASI
BUĞDAY SALATASI
PATATES PÜRESİ EŞLİĞİNDE SOYA SOSLU ET
LİMONATA
KURU MEYVELİ GÜLLAÇ







Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız ekmek tadında ISPANAKLI KEK yapın derim.

Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz. 


                                                         KURU MEYVELİ GÜLLAÇ


MALZEMELER

6 adet güllaç yaprağı
1 lt süt
8 adet kuru incir
20 adet kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1/3 su bardağı kadar pudra şekeri
fındık kırıkları
hindistan cevizi (isteğe bağlı)
toz antep fıstığı

süslemek için:
doğranmış kuru incir ve kayısı
toz antep fıstığı
fındık kırıkları


HAZIRLANIŞI

Öncelikle süt ve şekeri karıştırıp ocağa alalım ve kaynama noktasına gelmeden ocaktan alalım.Yani kaynar değil sıcak olacak.
   (Ben altı yufkayla yaptım ama, yüksek olsun diye küçük tepside yaptığım için kırarak yerleştirdim.6-7 kişiye rahat yetiyor,yok ama siz ben daha fazla misafir ağırlayacağım ya da çok severiz derseniz o halde 11-12 yaprağın sığabileceği daha büyük bir tepsiyle yapın)

  Ama ben derim ki az yapın taze olarak aynı gün tüketin,yani misafir yoksa 6 yaprak bile çok geliyor.
Neyse efendim kaldığımız yere dönelim,inciri ve kayısıyı ayrı kaplarda 5 dakika kadar ılık suda bekletelim,dikkat edelim çok yumuşamasınlar!.
   Suyunu iyice süzüp küçük küçük doğrayalım.yufkayı 2-3 parçaya bölüp tek tek tepsiye dizelim ,her yufka tepsinin başka bir bölümünü kaplasın ve üzerine 2 kepçe kadar sıcak süt dökelim.Sonra elimizle biraz pudra şekeri ve hindistan cevizi serpip diğer yufkayı serelim,yine süt,pudra şekeri serpelim.
   Yufkaların ortasına gelene kadar aynı işlemleri tekrar edelim.Yufkaların ortasına geldiğimizde,süt ve pudra şekeri dökülmüş yufkanın üzerine küçük küçük doğranmış,kuru incir ve kayısıları yerleştirelim,toz antep fıstığı ve fındık kırıklarını da serpip diğer yufkaları da süt ,pudra şekeri serperek yerleştirelim ve en son kalan sütü de üzerine boca edelim.
  Üzerini fındık kırıkları ve toz antep fıstığıyla süsleyip buz dolabında dinlendirelim.En son servis yaparken doğranmış kuru incir ve kayısıyla süsleyip soğuk olarak servis edelim.

Not:  güllaç çok çabuk tadı bozulan bir tatlıdır mümkünse aynı gün tüketilmelidir,,miktarını ona göre ayarlamalısınız.
Not:  normalde 5 yaprağa 1 kg süt kullanılır ancak çok fazla sulu olduğu için ben 6 yaprakla yapıyorum,7 yaprakla da denedim o da biraz kuru geldi,bana göre en ideal 6 yaprağa 1 kg süt.
Ama siz ben çok sütlü severim sütün içinde yüzsün derseniz o zaman size 5 yufkaya 1 kg süt öneririm.
Not: ben pudra şekeri ve şeker miktarını kendime göre ayarladım,dilerseniz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz,ama bu şeker miktarı bence ideal,belki pudra şekerini daha az yada çok serpebilirsiniz.
Not: dilerseniz sütün içine bir miktar gül suyu döküp güllaçınızın gül suyu kokmasını sağlayabilirsiniz.
Not:  çileğin suyunu çok iyi süzmelisiniz yoksa güllaçınız pembe renge boyanabilir,ve tabi çok sulu olabilir.



                               DONDURMALI,TAZE MEYVELİ GÜLLAÇ SARMA



Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı, 2 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, ½ nar, 3-4 adet kayısı (küp doğranmış), 1 adet nektarin (küp doğranmış), 1 adet elma (küp doğranmış), 1/2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe bağlı) 

Yapılışı
Sütü, şekeri kaynatıp ılıtın. Güllaç yapraklarını sütün yarısıyla ıslatın. Bir tepsiye dizin.
Taze meyveleri ıslattığınız güllacın üzerine serpiştirin ve kenarlarından katlayarak rulo şeklinde sarın. 
  Kalan sütü sardığınız güllacın üzerine dökün. Nar ile süsleyerek, 30 dakika buzdolabında bekletin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Son zamanlarda yediğim en hafifi tatlı oldu. Hem hafif hemde çok lezzetli…


AFİYET,ŞEKER OLSUN...

14 Ağustos 2012 Salı

PİDELİ KÖFTE ve KADİR GECESİ



Herkese hayırlı,bereketli kandiller..
   Bu gece peygamber efendimizin bin aydan daha hayırlı dediği o büyük gece.Rabbim ettiğimiz tüm duaları,ibadetleri ve tövbeleri kabul eder inşallah.
  Aslında bugün un helvası yayınlayacaktım ancak yayına hazırlayamadım malesef.Ama siz daha evvel yayınladığım irmik helvamın tarifine bir göz atın nefis bir helvadır.
  Ama yine nefis bir tarif getirdim,bu tarifim de bizleri pide yada ekmek israfından kurtaracak çok leziz bir ana yemek.Mutlaka deneyin derim.
   Tekrar hepinizin kandili mübarek ve iftarı bereketli olsun.

   Peygamber efendimiz ;''Kim kadir gecesi'ni sevabına inanarak,içtenlikle ihya ederse,geçmiş günahları bağışlanır''buyurmuştur.(Riyazü's-Salihin,II,464)

26.GÜN İFTAR MENÜSÜ
TERBİYELİ ARPA ŞEHRİYE ÇORBASI
PİDELİ KÖFTE
KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER SALATASI
İRMİK HELVASI













Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız size PASTANE USULÜ POĞAÇAYI öneririm.
        Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.   



                                                         
Bugün için nefis bir kandil simidi tarifi,deneyin derim.





                                                                           PİDELİ KÖFTE

MALZEMELER

1 adet bayat pide
2-3 kaşık sıvıyağ (pideleri kavurmak için)
2-3 adet patates
kızartmak için sıvı yağ (patates ve köfteler için)
köftesi için:
400-450 gr kadar kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
tuz
kimyon
pul biber
değirmende çekilmiş karabiber
tuzot
kekik
nane
sosu için:
1,5 yemek kaşığı salça
2 büyük kase su
tuz
kekik
1 yemek kaşığı tereyağ
üzerine:
iyice çırpılmış yoğurt

HAZIRLANIŞI

Öncelikle köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim. Ardından tavaya 2-3 kaşık yağımızı alıp,ısıtalım,küçük kareler halinde doğranmış pideleri  ekleyip pideleri güzelce kavuralım.köfte malzemelerini birleştirip iyice yoğuralım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlendirelim.
  Diğer taraftan küp küp doğradığımız patatesleri kızgın yağda kızartıp ,kağıt havlu serilmiş tabağa alalım.Dinlenmiş köfte harcından fındıktan büyük,cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlak şekil verelim ve onları da kızartalım.
 Diğer taraftan sos için tereyağını eritip salçayı biraz kavurduktan sonra suyunu ilave edelim,biraz kaynasın ,ocaktan alalım.
 Ardından genişçe bir tepsiye, önce pideleri yerleştirelim ve salçalı sostan gezdirerelim,ardından köfte ve patatesleri de dizip kalan sosu üzerine eşit bir şekilde dökelim.En son üzerine kekik serpip sıcak olarak servis edelim.


AFİYET OLSUN...

13 Ağustos 2012 Pazartesi

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ


ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
Yeni bir haftadan herkese merhabalar.
Yine yeni bir menü yada mönü ve yine yeni bir tarifle kendi adıma başlatıyorum haftayı.Tarif geçen hafta yayınladığım bu sofradan.
  Nefis çilekli bir güllaça ne dersiniz ?
 bence evet deyin!
Peki çileği nereden bulacağız? tabiki benim gibi dondurulmuş kullanacaksınız,ee mecbur,benim buzluğumda mevsiminde koyduğum çileklerim vardı onlarla yaptım,eğer sizin buzluğunuz da yoksa hazır satılanlardan kullanabilirsiniz.Hafif ve mis gibi kokan bir güllaç oldu,en azından alternatif bir tarif,eğer güllaç seviyorsanız mutlaka deneyin derim.
  Diğer güllaç tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.
  Hepinize şimdiden bereketli iftarlar.

25.GÜN İFTAR MENÜSÜ


SÜTLÜ ISPANAK ÇORBASI
ETLİ ENGİNAR DOLMASI
TAZE FASÜLYE DİBLESİ
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ












Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız işte benden size nefis bir tavsiye LALANGA yapın derim.

        Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.                                                   

                                                                       ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
MALZEMELER

6 adet güllaç yaprağı
1 lt süt
1 kase çilek (doğranmış,suyu süzülmüş)
1 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı kadar pudra şekeri
fındık kırıkları
hindistan cevizi (isteğe bağlı)
toz antep fıstığı

süslemek için:
vişne
toz antep fıstığı
fındık kırıkları


HAZIRLANIŞI

Öncelikle süt ve şekeri karıştırıp ocağa alalım ve kaynama noktasına gelmeden ocaktan alalım.Yani kaynar değil sıcak olacak.
   (Ben altı yufkayla yaptım ama, yüksek olsun diye küçük tepside yaptığım için kırarak yerleştirdim.6-7 kişiye rahat yetiyor,yok ama siz ben daha fazla misafir ağırlayacağım ya da çok severiz derseniz o halde 11-12 yaprağın sığabileceği daha büyük bir tepsiyle yapın)

  Ama ben derim ki az yapın taze olarak aynı gün tüketin,yani misafir yoksa 6 yaprak bile çok geliyor.Neyse efendim kaldığımız yere dönelim,yufkayı 2-3 parçaya bölüp tek tek tepsiye dizelim ,her yufka tepsinin başka bir bölümünü kaplasın ve üzerine 2 kepçe kadar sıcak süt dökelim.Sonra elimizle biraz pudra şekeri ve hindistan cevizi serpip diğer yufkayı serelim,yine süt,pudra şekeri serpelim.Yufkaların ortasına gelene kadar aynı işlemleri tekrar edelim.Yufkaların ortasına geldiğimizde,süt ve pudra şekeri dökülmüş yufkanın üzerine doğranmış,suyu süzülmüş çilekleri yerleştirelim,toz antep fıstığı ve fındık kırıklarını da serpip diğer yufkaları da süt ,pudra şekeri serperek yerleştirelim ve en son kalan sütü de üzerine boca edelim.
  Üzerini fındık kırıkları ve toz antep fıstığıyla süsleyip buz dolabında dinlendirelim.En son servis yaparken taze vişneyle süsleyip soğuk olarak servis edelim.

Not:  güllaç çok çabuk tadı bozulan bir tatlıdır mümkünse aynı gün tüketilmelidir,,miktarını ona göre ayarlamalısınız.
Not:  normalde 5 yaprağa 1 kg süt kullanılır ancak çok fazla sulu olduğu için ben 6 yaprakla yapıyorum,7 yaprakla da denedim o da biraz kuru geldi,bana göre en ideal 6 yaprağa 1 kg süt.
Ama siz ben çok sütlü severim sütün içinde yüzsün derseniz o zaman size 5 yufkaya 1 kg süt öneririm.
Not: ben pudra şekeri ve şeker miktarını kendime göre ayarladım,dilerseniz azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz,ama bu şeker miktarı bence ideal,belki pudra şekerini daha az yada çok serpebilirsiniz.
Not: dilerseniz sütün içine bir miktar gül suyu döküp güllaçınızın gül suyu kokmasını sağlayabilirsiniz.
Not:  çileğin suyunu çok iyi süzmelisiniz yoksa güllaçınız pembe renge boyanabilir,ve tabi çok sulu olabilir.
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
AFİYET,ŞEKER OLSUN...

11 Ağustos 2012 Cumartesi

2012- İFTAR DAVETİ-2 ve TERBİYELİ MANTAR ÇORBASI



  Herkese güzel bir hafta sonu diliyorum..
Bugün annem ve kayın validemler için hazırladığım iftar sofrasıyla kendi adıma haftayı bitirmek istedim.Sofranın fotoğrafını aceleden pek güzel çekemesem de yayınlanmayacak kadar da kötü bulmadım.Bir de nefis bir mantar çorbası tarifimiz var,mantar severseniz deneyin ,tadın derim.
Hadi bakalım menümüzde neler varmış?
  Şimdiden hepinize bereketli iftarlar.

23.GÜN İFTAR MENÜSÜ
TERBİYELİ MANTAR ÇORBASI
İFTARİYELİK TABAĞI
PASTIRMA TABAĞI
YEŞİL SALATA
BABAGANNUŞ
ÜZÜM ŞERBETİ
KÖFTELİ İSLİM KEBABI
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
BAKLAVA YUFKASIYLA PEYNİRLİ BÖREK
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
KURU MEYVELİ GÜLLAÇ











Sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız sizlere PAZILI KİŞ tavsiye ederim.






Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz.  


                                              TERBİYELİ MANTAR ÇORBASI
TERBİYELİ MANTAR ÇORBASI



  Diğer çorba tariflerime BURADAN ulaşabilirsiniz.

MALZEMELER

1 paket kadar mantar
4-5 su bardağı tavuk suyu
1 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
1 adet yumurta sarısı
tuz
değirmende çekilmiş karabiber
üzerine:
yağda yakılmış pul biber
TERBİYELİ MANTAR ÇORBASI

HAZIRLANIŞI

Öncelikle yağları tencereye alıp ısıtalım,unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.Temizlenmiş ve ince kıyılmış mantarları da ekleyip biraz daha kavuralım.Tavuk suyunu ekleyip kaynayıp,pişmeye bırakalım.
  Terbiyesi için bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını çırpalım,çorbada kaşık kaşık ekleyip ılıtalım  ve karıştırarak çorbaya ekleyip tekrar kaynamaya bırakalım.Kaynayınca tuzunu ve baharatlarını da ekleyip,karıştırıp ocaktan alalım.En son ayrı bir kapta yaktığımız pul biberi de ekleyip sıcak olarak servis edelim.
Not:   Kıvamı koyu gelirse biraz daha kaynar su ilave edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

10 Ağustos 2012 Cuma

2012 -İFTAR DAVETİ-1 ve MANTARLI BİFTEK SARMA



Herkese yeniden merhaba.
 Bugün 2012'nin ilk davet sofrası,menüsü ve nefis bir tarifle geldim.Sofradaki iftariyelikleri de fotoğrafladığım için menümüz biraz kalabalık görünüyor olabilir,öneri olması açısından onları da ekledim.Bugünkü menüde ki tariflerin bazıları malesef blogda yok,önümüzdeki günlerde onları ekleyeceğim ama acil yapmak istediğiniz bir tarif varsa yorum bölümünden bildirirseniz, tarifi yorum bölümüne kısaca yazabilirim.
  Şimdiden hepinize bereketli iftarlar.

22.GÜN İFTAR MENÜSÜ

KREMALI PATATES ÇORBASI
PASTIRMA TABAĞI
İFTARİYELİK TABAĞI
PATATESLİ BÖREK(BAKLAVA YUFKASIYLA)
YEŞİL SALATA
ÜZÜM ŞERBETİ
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
MANTARLI BİFTEK SARMA
ARPA ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
ÇİLEKLİ GÜLLAÇ
BAL PARMAK








Sahurda ne yapsam diye düşünüyorsanız pratik,şık ve leziz bir börek önereyim bugün sizlere,LORLU ÖRGÜ BÖREK

Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz. 


                                                MANTARLI BİFTEK SARMA
MANTARLI BİFTEK SARMA

MALZEMELER

12 dövülmüş büyük biftek
birkaç kaşık sıvıyağ (etleri mühürlemek için)
1/2 paket mantar
2-3 kaşık sıvıyağ (mantarları sotelemek için)
1 adet salçalık kırmızı biber
1-2 adet çarliston biber
1 adet orta boy kuru soğan
2-3 sap taze soğan
1-2 diş sarımsak
tuz
tuzot
değirmende çekilmiş karabiber
pul biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
her bir sarmanın üzerine 1 çay kaşığı tereyağ
üzerine :
çeri domates
sos için:
1 yemek kaşığı salça
1 büyük kase su
tuz

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle dövülmüş bifteklerin iki tarafını da güzelce tuzlayalım,içine biraz sıvıyağ döküp iyice kızdırdığımız döküm tavada yüksek ısıda mühürleyelim.
  Diğer tarafta mantar soteyi hazırlamak için tavaya sıvıyağı alıp ısıtalım (ben wok tava kullandım)içine önce yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları atıp biraz kavuralım,ardından sırasıyla doğranmış biberleri,sonra yeşil soğan ve yıkanıp doğranmış mantarları da atıp pişirmeye devam edelim.salçasını da katıp biraz daha pişirelim.En son tuz ve baharatlarını da katıp ocaktan alalım.

  Sıra geldi sarmayı birleştirmeye; etleri normal sarma yapar gibi içlerine mantarlı harçtan doldurup saralım ve kürdanla tutturalım.Kürdanların üzerine birer tane çeri domates batırıp,her birine 1 çay kaşığı tereyağ koyalım.Fırın tepsisine yerleştirip,karıştırdığımız salçalı sosunu da dökelim ve 180 dereceli fırında kurutmadan pişirelim.Zaten pişmiş olduğu için fırında fazla tutmaya gerek yok,üzerindeki çeri domatesler piştiğinde yemeğimiz hazır demektir.Üzerine salça sosundan döküp sıcak olarak servis edelim.

Not:  zaten pişmiş olduğu için fırında kalma süresi çok uzun sürmüyor,kurutma riskine karşı, tekrar ısıtmamak için servise 10-15 dakika kala fırına verebilirsiniz.
Not:  etler piştiğinde çekip küçülebiliyor,sonra sarması çok güç oluyor,bu nedenle bifteklerin çok yağlı olmamasına dikkat edelim.

AFİYET OLSUN...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

Ramazan Ayı'nda Bir Çocuğumuzu da SEN Güldürmek İster misin?


LÖSEV, Türkiye genelinde yaklaşık olarak 11.500 lösemili aileye mutluluk kolileri dağıtıyor.

Vakıf, zorlu tedavi sürecinden geçen lösemili ve kanserli çocukların moral kazanmaları için Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan’da iftar yemekleri de düzenleyerek yüzlerce aileye ulaşıyor. Eğer sen de bir koli mutluluk armağan etmek istersen farklı paketlerdeki yardım seçeneklerinden en uygununu seçip bu kutsal ayda desteğini gösterebilirsin.




Detaylı bilgi için www.losev.org.tr sitesi veya www.facebook.com/losev0660 Lösev Facebook sayfasını ziyaret edebilirsin. Lösev’i Twitter’da da @losev1998 hesabından takip edebilir, #LosevHayatVerir hashtag’i ile paylaşımlarınla destekleyebilirsin.

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

9 Ağustos 2012 Perşembe

KIZARMIŞ PATATES PİYAZI

KIZARMIŞ PATATES PİYAZI

Herkese merhaba.
  Biz uykudayken ülkede yine üzücü şeyler yaşanmış ! ama daha evvelde söylemiştim girmeyeceğim o mevzulara,kendi içimde yokmuş gibi davranmam mümkün değil belki ama burası da hiç yeri değil.Bugün lafı fazla uzatmak istemiyorum,yine sizler için güzel bir menü ve pratik,leziz ve şık bir tarif hazırladım,biz çok beğendik,sizin de beğeneceğinizden eminim nede olsa içinde kızarmış patates ve patlıcan var.İçine dilediğiniz  ve sevdiğiniz başka garnitürler ekleyebilirsiniz,ama bu haliyle çok güzel oldu.Denerseniz şimdiden afiyetler olsun.
  Şimdiden hepiniz bereketli iftarlar.Allah kabul etsin...

21.GÜN İFTAR MENÜSÜ

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI
ISPANAK YATAĞINDA BİBERİYELİ ET
KIZARMIŞ PATATES PİYAZI
CEVİZLİ DİLİMLER (KOLAY TATLI)














sahurda ne yapayım diye düşünüyorsanız,simit tadında SUSAMLI POĞAÇA tam size göre diye düşünüyorum.

Tüm iftar önerilerime BURADAN ,tüm sahur önerilerime de BURADAN  ulaşabilirsiniz. 


             
 KIZARMIŞ PATATES PİYAZI

KIZARMIŞ PATATES PİYAZI
                         
MALZEMELER

2 adet orta boy patates
1 adet patlıcan
1 adet küçük boy kuru soğan
3 yaprak kıvırcık
4-5 adet kuru domates
2-3 sap taze soğan
1/2çay bardağı mısır
tuz
zeytinyağı
limon
nar ekşisi
kızartmak için :
sıvıyağ

HAZIRLANIŞI

   Öncelikle küp küp doğradığımız patatesleri,ardından da yine küp doğranmış patlıcanları kızartıp (önce tuzlu suda acı suyunu çıkarıp,süzelim) kağıt havlu serdiğimiz tabakta fazla yağını alalım.Ardından diğer malzemeleri de doğrayıp patates ve patlıcanlara ekleyelim.Son olarak damak tadımıza göre ayarladığımız sos malzemelerini karıştırıp üzerine dökelim ve güzelce harmanlayalım.İster ılık ister soğuk olarak servis edelim.
AFİYET OLSUN...

                                                 Twitter :    Reyhan Ksc
                                                 instagram :  reyhanksc
                                                 facebook:   anne eli gibi