Bu Blogda Ara

23 Haziran 2014 Pazartesi

Academia Barilla ile Ballı ,Susamlı, Etli Salata


  Mutlu haftalar herkese.
Haftaya nefis bir tarif ve yine keyifli bir etkinlikle başlamak istiyorum.Bir taraftan da sizler için Ramazan hazırlıkları yapıyorum,malum bu hafta sonuna nasipse oruçlu gireceğiz.Yeni tarifler,menüler hazırlamak ile meşgulüm,tabi bu arada taslakta kalan son etkinlik yazılarımı da yazıp Ramazana ter temiz girme telaşındayım :)
 Yine
önce tarif,sonra etkinlik detayları diyorum ve sizlere biraz bu nefis salatadan bahsetmek istiyorum.Hem et hem de sebze severler için oldukça doyurucu,oldukça da leziz bir salata.Bana sorarsanız bu lezzet de sosunun payı oldukça büyük.
  Uzun lafı kısası,mutlaka deneyin ,tadın derim.Eminim sizlerde çok seveceksiniz.

2-3 kişilik
MALZEMELER

2-3 adet kereviz sapı
1 adet havuç
200 gr. fırından kızartılmış dana eti
1 adet kırmızı turp
2-3 sap maydanoz
Sosu için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI

  Öncelikle kerevizi ince ince jülyen şeklinde doğrayın,havucun ve turpun kabuğunu soyun onu da yine ince ince jülyen doğrayın.
  Etin üzerine çok az zeytinyağı gezdirin,tuz ve karabiber serpip 200 dereceli fırında kızartın,soğuduktan sonra onu da uzun uzun doğrayın ekleyin.Maydanozları da ince ince kıyın ekleyin.Tuzunu ,karabiberini ve zeytinyağının yarısını ekleyip iyice harmanlayın.
Susamları bir tavada ,orta ateşte yakmadan kavurun ve soğumaya bırakın.
  Sos için;
Kalan zeytinyağı,kavrulmuş susam,hardal ve balı blendırda çekin,hazırladığınız salatayı servis tabağına alın ve üzerine ballı sosu döküp dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun...


  Çekmece Yayınlarını daha evvel duydunuz mu bilmiyorum ama benim gibi kitapçılarda ki yemek bölümüne uğramadan geçemiyorsanız,kitapları muhakkak dikkatinizi çekmiştir.Üstte gördüğünüz son çıkardığı kitapları,bu kitapları görüp de dikkatinizi çekmemesi imkansız :)
  Workshop'u Çekmece yayınları ve Barilla'nın ortak düzenlediğini öğrenince çok sevindim.Zira Barilla en çok tükettiğim makarna markasıdır.Çekmece Yayınları ise kitaplarını çok beğendiğim bir yayın evi,dolayısı ile bu etkinliği kaçırmak olmazdı :)



  Kitapları Yağız'ın elinden kurtarabilirsem sık sık karıştırıyorum,hala mutfak da nereye koyacağıma karar veremedim.O kadar güzeller ki tariflerine bakmakla kalmayıp,dekor olarak da mutlaka mutfakta ki yerini almalı diye düşünüyorum.

O akşam kitaplardan seçilen,bir birinden leziz tarifler uyguladık.Öncelikle Salatalar kitabından üstte tarifini verdiğim salatayı yaptık.




Ardından Yine kitaptan pratik bir o kadar da leziz olan ''Kapari ve Zeytinli Kağıtta Levrek'' yaptık.


 Ardından arkadaşlarım Makarnalar kitabından ''Jumbo Karidesli Tam Buğday spagetti'' yaptılar,ben karides yemediğim için o an tezgah da bulunan malzemelerden kendime fotoğrafta ki makarnayı yaptım .Nasıl oldu derseniz,ilerleyen günlerde tarifini verebileceğim kadar leziz oldu diyebilirim :)


  Son olarak Çikolata Kitabından ''Çikolatalı Akışkan Mini Kekler'' yaptık,tatlı ve leziz bir final oldu doğrusu.Böylece bu keyifli akşamı da bitirmiş olduk.
  Bu keyifli akşam için öncelikle Sevgili Duygu'ya,Çekmece yayınları yetkililerine ,Barilla yetkililerine ve başta Hakan şef olmak üzere tüm Msa çalışanlarına, emeklerinden dolayı tekrar teşekkür ediyorum.




ÇEKMECE YAYINLARI HAKKINDA

"Çekmece yayınları" (Çekmece Yayınları, 46 yıllık yayıncılık deneyimine sahip olan Yapı-Endüstri Merkezi markasıdır.
Çekmece Yayınları, yemek kitaplarıyla başladığı yayın hayatına önümüzdeki dönemde, kültürden modaya, psikolojiden kişisel gelişime, sağlıktan geziye, popüler tarihten popüler bilime uzanan geniş bir yelpazede, bilgi paylaşımını keyifli hale getirecek kitaplarla devam edecek. Çekmece Yayınları okurları ile insana ve hayata dokunacak, onu besleyecek, günlük hayata dair bilgileri en keyifli haliyle sunacak kitaplarla buluşturmayı hedefliyor)

Dünyada 2 milyondan fazla satan özel tasarımlı yemek kitapları serisi ile dikkat çeken Çekmece Yayınları olarak şimdi de Academia Barilla’nın “50 Kolay Tarif” adlı dizisini Türkiye’deki lezzet tutkunlarına sunuyoruz. Çekmece Yayınları, dünyaca ünlü uluslararası İtalyan yemek kültürü merkezi Academia Barilla’nın “50 Kolay Tarif” adlı dizisini Barilla Türkiye’nin katkılarıyla Türkçe’ye kazandırdı. Kendini İtalyan mutfağının yayılmasına adamış uluslararası bir merkez olan Academia Barilla tarafından seçilmiş, İtalyan mutfağının en karakteristik tariflerini içeren 5 kitaptan oluşan seri, içindeki yiyeceklerin biçimine bürünmüş özel tasarımlarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.  Renkli, eğlenceli, bilgilendirici serinin her bir kitabı, pratik ve birbirinden farklı lezzetlerde 50 leziz tarif içeriyor.
Çekmece Yayınları yemek kitaplarına tüm seçkin kitabevlerinden, ve  www.yemkitabevi.com internet adresinden ulaşabilirsiniz...


Sağlıcakla kalın...
                                                     Twitter :    Reyhan Ksc
                                                     instagram :  reyhanksc
                                                     facebook:   anne eli gibi

2 yorum:

  1. Bu salata tam benlik Reyhancım
    Kitaplarda çok güzelmiş en yakın zamanda kitapları incelicem

    YanıtlaSil
  2. Salata güzel de ben kaparili levreği alayım. Ellerine sağlık Reyhancım. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..