Bu Blogda Ara

26 Aralık 2015 Cumartesi

Baharatlı Yelpaze Patates


Günaydın,keyifli bir hafta sonu diliyorum hepimize.
Bugün bir dönem rüzgar gibi esen ama benim yapıp bir türlü yayına alamadığım bir tarif var.Hem lezzeti hem de şık görüntüsü ile eğer hala denemediyseniz mutlaka denemeniz gereken bir lezzet.
Dilerseniz et yemeklerinizin yanında servis edin dilerseniz benim gibi tek başına atıştırmalık olarak yiyin,tercih size kalmış.
Diğer Ara sıcak tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.

3 Kişilik
MALZEMELER
3 adet orta boy patates
karabiber
tuz
sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI
Öncelikle patateslerin kabuklarını iyice yıkayın,gerekirse bir fırça yardımı ile yapın bu işlemi.Keskin bir bıçak yardımı ile patatesleri fotoğraftaki gibi yarım cm kalınlığında altını kesmeden dilimleyin,aralarına her yerine gelecek şekilde tuz ve karabiber serpin.Bir fırın tepsisine yerleştirip fırının alt tarafında 15-20 dakika kadar pişirin.
Diğer tarafta küçük bir tava da tereyağı eritin,zeytinyağı da ekleyip yağları ısıtın.Isınan yağlara rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip bir iki çevirip ocaktan alın.
15 dakika fırında kalan patatesleri çıkarın,bir fırça yardımı ile sostan üzerine ve aralarına gelecek şekilde bolca sürün.Dibinde kalan baharatları da aralarına paylaştırın ve patatesleri tekrar fırına verin.Yine fırının alt bölmesine yumuşayana ve hatta hafif kızarana kadar pişirin,Özellikle alt kısımlarının piştiğinden emin olun.Eğer daha çabuk pişmesini isterseniz üzerini alüminyum folyo ile kapatın,yumuşadıktan sonra üzerini açıp biraz kızarmasını sağlayın.sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...

 Twitter :    Reyhan Ksc

instagram :  reyhanksc      
facebook:   anne eli gibi                                                       

1 yorum:

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..