Bu Blogda Ara

25 Aralık 2015 Cuma

Haydari


Günaydın,Hayırlı Cumalar.
Sık sık yaptığım ama tarifini vermediğim ne çok tarif varmış dedim yine bugün kendi kendime.Ya fotoğrafını çekemiyorum ya da yeni tarifler yüzünden geride kalıyor,bazende unutuyorum.
Haydari de onlardan sadece biri.Hem pratik hem de oldukça leziz bir mezedir.
Herkesin bir yapış şekli var ama aslı,içinde süzme yoğurt,sarımsak,nane ve beyaz peynirin mutlaka bulunması gereken ancak küçük ilaveler  ve kendi yorumunuzu katarak da yapabileceğiniz bir mezedir.Mesela ben hem içine hem de üzerine mutlaka zeytinyağı gezdiririm,nanesi ve sarımsağı da bol olmalı.Kıvamı ve lezzeti ile nefis oluyor siz de mutlaka deneyin bu tarifi,dilerseniz damak tadınıza göre sarımsağı,zeytinyağı ve naneyi çoğaltabilirsiniz.
Diğer Salata ve Meze tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


2-3 kişilik
MALZEMELER
1,5 su bardağı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı sert yada orta sertlikte beyaz peynir
2 diş iri sarımsak (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
Üzerine:
Nane
Sızma zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Öncelikle Süzme yoğurdu geniş bir kaseye alın,çatalla biraz çırpın.Ayrı bir tabakta beyaz peyniri sert ise rendeleyin,orta sertlikte ise çatalla ezin ama yumuşak peynir kesinlikle kullanmayın.Ezdiğiniz peyniri,1 kaşık zeytinyağı,ezilmiş sarımsağı ve kuru naneyi ekleyip iyice karıştırın.peynirin pütürlerinin ezilmesi için çatalla ezerek karıştırıp krema kıvamına getirin.Servis tabağına alın,üzerine sızma zeytinyağı gezdirin,dilerseniz kuru nane serpin,mümkünse 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.Soğuk olarak servis edin.Dilerseniz damak tadınıza göre sarımsağı,naneyi ve zeytinyağı miktarını artırabilirsiniz.

Not: Süzme yoğurdunuz yoksa normal yoğurdu üzerine kağıt havlu koyduğunuz süzgece döküp suyunu süzüp katılaşmasını sağlayabilirsiniz.Ama bu işlem bayağı bir vakit alacağı için geceden yapmanızı öneririm.1,5 su bardağı süzme yoğurt çıkarmak için 5 bardağa yakın hatta yoğurdunuz sulu ise daha fazla yoğurt kullanmanız gerekecek bilginiz olsun.
Not:İçinde peynir olduğu için tuz kullanmanıza gerek yoktur.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi   

1 yorum:

  1. Hayırlı cumalar size de. Ellerinize saglık. Afiyet olsun. Esım de gecen gün süzme yoğurt almıştı be süzme sert yoğurdu ailecek yiyemeyiz. Böyle değerlendirilebilir.

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..