Bu Blogda Ara

28 Ocak 2016 Perşembe

Kaygana



Uzun zaman olmuş kahvaltılık tarif yazmayalı,madem öyle nefis bir Karadeniz yemeği ile bu açığı kapatalım dedim.Kaygana bir çok çeşidi olan bir yumurta yemeğidir.Kahvaltılık bir yemekmiş gibi görünse de aslında Karadeniz de her öğün yenebilen bir yemektir aynı zamanda.Dediğim gibi bir çok çeşidi olan bu yemeğin içine özellikle pazı,ıspanak gibi sebzeler çok yakışıyor,hamsi ile bile yapılıyor.
Gerçi Karadeniz denince her hangi bir yemeğin içine hamsi girmesi çok da enteresan gelmiyor bana :)
Ben ilk olarak sade halini yani yemeğin genel yapımını yazmak istedim,ilerleyen günlerde çeşitleri de burada olacak inşallah.
Bu tarifin bir diğer özelliği de evde yumurtanız az ise omlet yapmak için yetmeyeceğini düşünüyor iseniz bu tarifle omletinizi çoğaltabilirsiniz.
Hem pratik hem de çok leziz bir yemektir mutlaka deneyin derim.
Diğer Kahvaltılık tariflerime  Buradan ,Yöresel tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


2-4 kişilik
MALZEMELER

3 adet yumurta
1/2 su bardağı su
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz
pul biber (tercihinize kalmış)



HAZIRLANIŞI

Yumurtaları derin bir kaseye kırın,unu da ekleyip bir çırpıcı ile topak kalmayacak şekilde çırpın.Suyu,tuzu ve kabartma tozunu da ekleyip malzemelere karışana kadar bira daha çırpın.Yapışmaz bir tavaya tereyağını alın,eritip,kızdırın.Yumurtalı karışımı tavaya döküp orta ateşte tavayı sallayarak alt tarafını pişirin.Üstü artık akmayacak kıvama geldiğinde büyük bir servis tabağını tavanın üzerine kapatıp ters çevirip kayganayı servis tabağına alın.Diğer tarafının da pişmesi için servis tabağındaki kayganayı kaydırarak tekrar tavaya alın.Diğer tarafı da pişince servis tabağına alıp,dilimleyerek sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...

Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..