Bu Blogda Ara

4 Şubat 2016 Perşembe

Fırında Biberiyeli,Acılı Çipura


Birçoğumuz balığı yemeyi çok severiz ama yapmayı pek sevmeyiz,eve sinen kokusu sanki günlerce çıkmıyormuş gibi gelir,öyledir de.Bu nedenle ben mümkün olduğunca fırında yapmaya çalışıyorum.Fırına sinen kokudan da korkmuyor değilim ama onu temizlemek daha kolay geliyor bana.Konusu açılmışken bilmeyenler için küçük de bir püf noktası vermiş olayım
,fırında balık pişirdikten sonra fırınınızı temizleyin,ısıya dayanıklı bir kabın içine su ve sirke koyup 10-15 dakika kadar 200 derecede çalıştırın.Fırın soğuduktan sonrada kapağını açık bırakıp fırını havalandırırsanız kokudan eser kalmıyor.
Bugün sizlere hem pratik hem de çok leziz bir çipura tarifi vereceğim,biberiyenin aroması ile hafif acılı limonlu nefis bir lezzet.Çipura alırsanız tarifimi mutlaka deneyin derim.
Diğer Balık tariflerime Buradan ulaşabilirsiniz.


2 kişilik
MALZEMELER

2 adet çipura
1 küçük kuru soğan
1 adet limon
4 dal taze biberiye
tuz 
Efsina acılı himalaya tuzu yada acı kırmızı toz biber
sızma zeytinyağ



HAZIRLANIŞI

Temizlenmiş ve ayıklanmış balıkları hafif yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.Kuru soğanı yarım ay şeklinde ya da halka şeklinde doğrayın.Limonu dilimleyin.Balıkların içini ve dışını tuzlayın.Doğradığınız limonu, soğanı ve biberiye dallarını balığın içine ve üzerine yerleştirin.Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin,Efsina acılı tuzu ya da acı kırmızı toz biberi serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırının orta rafında pişirin.Eğer üzeri kızarsın isterseniz piştikten sonra fırının ayarını 200-220 dereceye ayarlayıp biraz daha pişirebilirsiniz.
Yanında yeşil salata ve sumaklı soğan salatası ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...



Twitter :    Reyhan Ksc
instagram :  reyhanksc
      
facebook:   anne eli gibi
  

1 yorum:

  1. Merhabalar,

    Sayfalanızın ve tariflerinizin reklamını yaptığımız hızla büyüyen sayfamıza davetlisiniz. Reklamlar ücretsizdir. Tariflerin sadece linki paylaşılacaktır. Sayfamızın mesaj kısmından ulaşabilirsiniz. :)

    YanıtlaSil

değerli yorumlarınız için teşekkürler...

blog sahibi değilseniz, alttaki adı/url yazan bölüme tıklayıp,adınızı yazarak yorum bırakabilirsiniz.
yorumunuz olumsuz bile olsa mutlaka yayınlanacaktır ve cevapsız kalmayacaktır,ancak hakaret içeren yorumlar kesinlikle yayınlanmayacak dolasıyla yanıtsız kalacaktır.Bilginize !!!
sevgiler..